Holistische stress en burn-out coaching

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam op uitdagende of bedreigende situaties. In onze huidige hectische wereld lijkt stress bijna onvermijdelijk. We proberen balans te vinden tussen werk, gezin, relaties en onze persoonlijke doelen, maar dat lukt lang niet iedereen.

Op korte termijn kan stress nuttig zijn om ons alert en scherp te houden.Wanneer stress langdurig aanhoudt kan dit leiden tot diverse gezondheidsproblemen, zoals slapeloosheid, vermoeidheid, angst, prikkelbaarheid en uiteindelijk een burn-out.

Een burn-out is het gevolg van langdurige stress. Het wordt gekenmerkt door extreme uitputting en het gevoel dat je niet meer functioneert zoals je zou willen. Mensen met een burn-out voelen zich vaak emotioneel leeg en hebben moeite om dagelijkse taken uit te voeren, zowel op werk als thuis. Een burnout zorgt ervoor dat je vastloopt in je persoonlijke en professionele leven, en herstel lijkt soms ver weg.

Voor wie kan holistische stress- en burnout coaching helpen?

Herken je jezelf in een van de volgende situaties?

  • Het lukt je niet meer om alle ballen in de lucht te houden
  • Je wilt minder stress en meer rust in je leven
  • Je hebt het gevoel dat je jezelf kwijtraakt
  • Je voelt je constant uitgeput, zowel fysiek als mentaal
  • Je zit in een stressvolle periode, bijvoorbeeld door ziekte of een andere levensverandering
  • Je maakt steeds meer fouten en hebt moeite je te concentreren
  • Je voelt je gespannen en opgejaagd, alsof je continu “aan” staat
  • Dagelijkse taken voelen zwaarder aan en gaan steeds moeizamer
  • Je hebt een kort lontje en reageert sneller geïrriteerd
  • Je slaapt slecht of juist extreem veel, maar voelt je nooit uitgerust
  • Het lukt je niet meer om helder na te denken of beslissingen te nemen

Herkenbaar? Wacht niet tot het écht niet meer gaat.

Hoe kan holistische stress- en burn-out coaching jou helpen?

Tijdens dit traject help ik je niet alleen om tot rust te komen en te herstellen, maar ook om inzicht te krijgen in de diepere oorzaken van je stress. Samen gaan we de patronen ontdekken die hebben bijgedragen aan je huidige situatie.Aan de hand hiervan creëren we een persoonlijk plan om je stress te verminderen en je veerkracht stap voor stap te vergroten.

Uiteindelijk wil je niets liever dan je weer goed voelen en met energie en plezier verdergaan met je leven. Ik begeleid je graag op deze weg. Tijdens het coachingstraject richten we ons op:

  • Herstel van energie: We ontdekken manieren om je fysieke en mentale energie te herstellen met behulp van ontspanningstechnieken, slaapverbetering en het vinden van een gezonde balans in je dagelijkse leven.
  • Terugkeer naar vitaliteit: Samen herontdekken we wat jou energie geeft en hoe je weer plezier en voldoening kunt halen uit je dagelijkse bezigheden.
  • Inzicht in je stressoren: We brengen de bronnen van jouw stress in kaart en ik leer je hoe je op een gezonde manier met deze stressoren kunt omgaan.
  • Grenzen stellen: Je leert gezonde grenzen te stellen, zowel op je werk als in je privéleven, zodat je ruimte voor jezelf creëert en jezelf beschermt tegen overbelasting.
  • Preventieve tools: We ontwikkelen duurzame strategieën om te voorkomen dat je opnieuw in dezelfde valkuilen trapt, en om beter om te gaan met toekomstige stress.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de eerste gesprekken helpt ik je om je vermoeidheid te verminderen en goed voor je lichaam te zorgen. Daarnaast brengen we je stressoren in kaart. We gaan hierbij op zoek naar strategieën die jou helpen om minder stress te ervaren. Ook krijg je praktische tools en inzichten die je helpen om stap voor stap je leven weer in balans te brengen.

Omdat er in het begin vaak sprake is van grote vermoeidheid die het voeren van gesprekken lastig maakt bestaan de eerste sessies niet uitsluitend uit praten. Ik laat je kennismaken met ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken, energetische healing en ondersteun jouw proces met bachbloesems.

Het coachingstraject is volledig op maat gemaakt, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en uitdagingen. De duur van het traject bepalen we samen, en dit kan gaandeweg worden aangepast als dat nodig is.

Tijdens onze sessies werk je in een veilige, ondersteunende omgeving, waarin jij centraal staat. Of je nu aan het herstellen bent van een burn-out, of preventief wilt werken aan het verminderen van stress, samen zorgen we ervoor dat je weer grip krijgt op je leven en een gezonde balans kunt creëren.

Wil je meer weten of een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen? Neem gerust contact met me op en ontdek hoe holistische stress- en burn-out coaching jou kan helpen om weer rust en energie te vinden in je leven.



    Bericht

    *verplichte velden
    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van sleutel.


    Ervaringen van anderen


    Positief

    17 september 2024

    Mijn ervaringen met de coaching van Willianne zijn eigenlijk alleen maar positief. Na nogal heftige problemen met mijn gezondheid had ik het vertrouwen in mijn lichaam verloren. Met de hulp van Willianne heb ik een begin gemaakt om mijn spanning beter te hanteren en langzaam mijn vertrouwen weer terug te winnen!

    Avatar for Ineke Bakker
    Ineke Bakker

    Coaching

    12 juni 2018

    Willianne heeft een helder hoofd. Ze is in staat om hoofdzaak van bijzaak te onderscheiden. Willianne houdt de focus zowel op het geheel als op de logische samenhang van de onderdelen in relatie tot mijn persoonlijke belang. Ze kan daarin linken ontdekken tussen gegeven informatie of ontbrekende informatie detecteren. Ze komt daar achter door het stellen van vragen zodat het totale plaatje helder wordt. Ze geeft aanzetten tot het zetten van de stappen in de richting van de focus die daaruit groeit. Ze zal ook aangeven hoe die stappen te zetten of assisteren indien daar een weerstand op zit. Willianne heeft een gezonde balans tussen betrokkenheid en afstand die nodig is om dingen te zien die mogelijks gemist worden van uit het te nabije perspectief

    Avatar for Ruth Hendrickxs
    Ruth Hendrickxs

    Deel jouw ervaring